Categorie: Nieuws uit de regio

Regionieuws dinsdag 28 november

gepost 11 months ago, op maandag, 27 november 2017 door Crew

In veel gemeentes en steden maakte Sinterklaas dit weekend zijn intrede. In aalter was dat aan het kasteel van Poeke. De opkomst was groot, maar dat was niet enkel voor de goedheiligman. Er werd namelijk ook een wereldrecordpoging gedaan. Aalter wou recordhouder worden in het schoentjeszetten. Daarvoor moesten zo’n 1966 schoentjes gezet worden. Dat werd niet gehaald, er werden 1348 schoentjes gezet. Toch verpeste dat het Sinterklaasfeest niet. De locatie, het kasteel van Poeke, vonden de mensen ook zeer tof. Toch zal de Sint daar volgend jaar niet meer toekomen, maar zal hij met de boot komen.

In Brugge is de kerstmarkt dit weekend van start gegaan. Dat lokte al meteen veel volk naar de West-Vlaamse hoofdstad. Toch kwam er kritiek op de kerstmarkt, sommige bezoekers vinden de markt verouderd. Er was een verschil te merken tussen Brugse kerstmarkt en die van Gent of Hasselt. Ook de buitenlandse toeristen hadden hogere verwachtingen. Ze vinden Brugge een zeer mooie stad, ook tijdens de eindejaarsperiode, maar toch hadden ze gedacht dat de kerstmarkt anders zou zijn.

De politie van Maldegem is in de nacht van vrijdag op zaterdag binnengevallen in KLuB LuXXX in de Marktstraat na verschillende klachten van overlast en druggebruik. Voor de veiligheid werd een deel van de Marktstraat afgezet. De drugshond wees regelmatig personen aan, maar geen enkele had drugs op zak. Achteraf werden wel kleine hoeveelheden gevonden op de grond. Niemand werd opgepakt, maar er werden processen-verbaal opgesteld voor inbreuken op het rookverbod.


  • Bron: Het Laatste Nieuws