Categorie: Nieuws uit de regio

regionieuws dinsdag 25 juli

gepost 12 months ago, op dinsdag, 25 juli 2017 door Crew

Inwoners van het Meetjesland kunnen zich vanaf nu inschrijven voor een groepsaankoop voor energiezuinige toestellen. Woonwijzer Meetjesland en Natuurpunt en Partners Meetjesland staan in voor de organisatie. De groepsaankoop geeft je als inwoner van het Meetjesland de kans om tegen een voordeligere prijs een energiezuinige koelkast, diepvries of wasmachine te kopen Energieverslindende toestellen hebben een grote impact op het energieverbruik en bijgevolg op de energiefactuur. Je kan je nu al vrijblijvend inschrijven voor de groepsaankoop, zonder aankoopverplichting. Vanaf november 2017 zal het aanbod van de winnende leveranciers van de groepsaankoop bekend zijn.Meer info of inschrijven op www.energiebesparenmeetjesland.be 


De Vriendenkring van de brandweer Aalter is gestart met de voorbereidingen voor een groots veiligheidsevenement, dat in het kermisweekend van 17 september gehouden wordt. Vijf jaar geleden pakte de brandweer al eens uit met een spectaculaire open deur, en dat wordt in september over gedaan. De brandweer zal op spectaculaire manier laten zien wat ze allemaal doet. Ook Defensie, de lokale en de federale politie worden bij het evenement betrokken. De gemeente Aalter legt nu al 10.000 euro aan de kant om het evenement financieel te ondersteunen.

Bewoners van de 11-julistraat in het centrum van Brugge keken afgelopen weekend vreemd op toen ze plotseling merkten dat hun straat een andere naam had gekregen. Enkele grappenmakers vonden er - met de Nationale feestdag in gedachten - niet beter op dan de straatnaam te veranderen naar de 21-julistraat. Simpel gezegd: van de Vlaamse naar de Nationale feestdag. Mogelijk heeft de ludieke actie te maken met de recente aanwezigheid van het secretariaat van N-VA in de straat.


  • Bron: Het Laatste Nieuws