Categorie: Nieuws uit de regio

regionieuws dinsdag 18 juli

gepost 1 year ago, op dinsdag, 18 juli 2017 door Crew

Markten van pluimvee en andere vogels zijn opnieuw toegelaten voor professionelen. Deze mogen evenwel geen watervogels aanbieden. De occasionele verkoop van vogels op markten blijft voorlopig verboden.
Het kasteeldomein van Poeke mag na 10 jaar twee nieuwe kerkuiltjes verwelkomen. De dames zijn ongeveer 2 maand oud. Ze worden wel afgeschermd van het publiek.

De enorme treurwilg die sinds jaar en dag voor het Tieltse zwembad staat, is ziek. De oude boom lijdt aan tonderzwam, een parasitaire schimmel die normaal alleen op verzwakte of dode bomen voorkomt. Door de aantasting komt de stabiliteit van de boom in gevaar. Daarom werd beslist om een flink stuk van de bovenkant te kappen, wat niet betekent dat de treurwilg zelf verdwijnt. Als alles goed gaat, zal de wilg dankzij de ingreep van vakkundige boomwerkers toch nog een paar jaar langer kunnen blijven leven.

Twee jobstudenten stappen de hele Belgische kust af met een Google Trekker, een 20 kilogram zware camera. Zo brengen ze de Kustwandelroute in beeld. Intussen hebben de studenten al gewandeld van Het Zwin en Knokke tot De Haan. 
Ze passeren ook het naaktstrand in Bredene maar de mensen worden onherkenbaar gemaakt. De beelden worden achteraf verwerkt door Google. Als alles meezit, kan je de Kustwandelroute digitaal afwandelen vanaf dit najaar.


  • Bron: Het Laatste Nieuws