Categorie: Nieuws uit de regio

Regionieuws dinsdag 15 mei

gepost 3 months ago, op maandag, 14 mei 2018 door Crew

De natuurverenigingen van het Meetjesland hebben een verkiezingsmemorandum opgesteld waarin ze laten weten hoe ze de natuur willen zien evolueren. Ze willen dat er voldoende budget vrijgemaakt wordt om nieuwe stukken natuur aan te kopen. Natuurpunt vraagt om initiatieven als Voedselteams en het opstarten van boerenmarkten te ondersteunen. Verder willen ze dat de groene energieproductie stijgt. Ook moet de mobiliteit in het Meetjesland veranderen. Er moet voorrang gegeven worden aan voetganger, fietsers en openbaar vervoer. Ten slotte vragen de verenigingen om woonuitbreidingsgebieden te schrappen en ze een andere functie te geven zoals een park of een speelbos.

De bouw van het nieuwe Kunstencentrum in Aalter gaat goed vooruit. Dat moet openen voor september volgend jaar. De voorbije maanden werd vooral in en onder de grond gewerkt, maar nu pas kwam de echte vorm van het gebouw tevoorschijn. De eerste verdieping van de nieuwbouw staat er en het glas aan straatkant is al geplaatst. Tegen het einde van de maand moet het gebouw water –en winddicht zijn. Dan wordt de ruwbouw opgeleverd en kan de inrichting beginnen. In het gebouw komt de bib, de academie, verenigingen en seniorenflats. De kostprijs bedraagt 12 miljoen euro. Daar kwam heel wat protest op.

De Brugse correctionele rechtbank heeft een 24-jarige Afghaanse Bruggeling veroordeeld tot 120 uur werkstraf voor aanranding van de eerbaarheid. De man betastte een jonge vrouw in de uitgangsbuurt. Hij duwde de vrouw tegen de muur en ging met zijn handen onder haar t -shirt om de vrouw te betasten. Hij kan zich de feiten niet meer herinneren, want hij was dronken. Voor de feiten krijgt hij dus 120 uur werkstraf, maar het openbaar ministerie had 2 jaar cel gevraagd. Als hij zijn werkstraf niet volledig uitvoert, moet hij toch nog naar de gevangenis.


  • Bron: Het Laatste Nieuws