Categorie: Nieuws uit de regio

Regionieuws dinsdag 14 november

gepost 10 months ago, op maandag, 13 november 2017 door Crew

Eva Meiresonne, een 23-jarige vrouw uit Sijsele is vrijdagochtend overleden na een tragisch ongeval. Onderweg naar haar werk werd ze gegrepen door een vrachtwagen op de N49 in Maldegem. De wagen werd door de klap tientallen meters meegesleurd met de vrachtwagen. “Ze was in de fleur van haar leven”, zo zegt de vader van het slachtoffer. Het was volgens de politie een wonder dat er maar een wagen betrokken was bij het ongeval. Het parket stuurde een vredesdeskundige ter plaatse om het ongeval te onderzoeken. Het rijbewijs van de Poolse chauffeur werd meteen ingetrokken.

In Brugge kan je sinds kort langs de N31 Expresweg fietsen. Het Agentschap Wegen en Verkeer realiseerde de afgelopen jaren een nieuwe verbinding. Volgens Eveline Vandecaetsbeek van het Agentschap van Wegen en Verkeer, is dit een ontbrekende schakel in het woon-werk en recreatief fietsverkeer. Met nog een aantal andere projecten, is men bezig om het fietsverkeer in en rond Brugge veel aangenamer te maken.

De organisatoren van het Kerstdorp op de Markt in Aalter zijn volop bezig met de voorbereidingen. Op 15, 16 en 17 december zorgt de organisatie dat Aalter helemaal wordt ondergedompeld in een kerstsfeer. Er zijn ondertussen vijftien chalets, vier foodtrucks en een oliebollenkraam ingeschreven. Ook enkele namen voor de optredens zijn al bekendgemaakt. Onder andere Petra, PartyTrooperz en The Amazing Flowers zullen zorgen voor het amusement. De kinderen worden ook niet vergeten, want er zal kinderanimatie en een kerstman aanwezig zijn. Alle optredens zijn gratis.

Een vrouw is zondagmiddag rond 14 uur lichtgewond geraakt na een verkeersongeval op de E40 in Aalter. Net voor de werken verloor ze de controle over het stuur, waardoor ze met haar wagen van de baan ging. Door het ongeval waren er twee rijstroken versperd en was er hinder op de E40 vanaf Beernem.

Op sociale media is een nieuw filmpje opgedoken van de Brugse meisjesbende Zehbi’s die een jong tienermeisje enkele klappen in het gezicht geeft. Ondanks dat de 15-jarige bendeleidster onlangs in een instelling is geplaatst, gaan de andere leden gewoon door. De bende staat erom bekend de buurt rond het station te terroriseren. De slachtoffers zijn jonge meisjes. Bij de politie is men op de hoogte van de feiten en hebben een nieuws onderzoek gestart. Volgens hen is de stationsbuurt wel degelijk een veilige omgeving, het zijn enkelingen die moeilijkheden veroorzaken. De patrouilles zullen een oogje in het zeil blijven houden.

In de bibliotheek van Deinze kan je vandaag terecht voor een vertelling van Hilde Rogge. Ze schotelt je een verhaal voor vol herinneringen aan nostalgische gerechten en gezegden. Er zal verteld worden over het passionele verhaal van Tilde en Jan De Mulder, in combinatie van harmonica en polka. Het gaat onder andere over bitterballen, heetekoeken, geutelingen, gesuikerd bier en andere nostalgische gerechten. De verhalen bezorgen je een nostalgische namiddag, maar nemen je ook mee naar de toekomst. Ook wordt er nog een bijhorend hapje en drankje voorzien. De activiteit is gratis, maar het is wel nodig om te reserveren.


  • Bron: Het Laatste Nieuws