Categorie: Nieuws uit de regio

Regionieuws dinsdag 13 maart

gepost 6 months ago, op maandag, 12 maart 2018 door Crew

Vier minderjarige leden van de Brugse meisjesbende ‘Zehbi’s’ moeten zich binnenkort voor de jeugdrechter verantwoorden. Het onderzoek is afgerond volgens het Brugse parket. In het begin van het schooljaar zorgde de bende voor heel wat opschudding in Brugge. Ze sloegen leeftijdsgenoten in elkaar, filmden dat en plaatsten de filmpjes online. Een slachtoffer werd zelfs op de treinsporen geduwd. De meisjes zijn tussen 14 en 16 jaar oud. De jeugdrechter kan de meisjes huisarrest geven of een berisping. Ze kunnen zelfs veroordeeld worden tot een therapeutische behandeling of tot een plaatsing in een pleeggezin.

De handelaars in Aalter nemen het niet altijd nauw met leeftijdscontrole bij alcohol en drugsverkoop, dat blijkt uit onderzoek van het Vlaams expertisecentrum alcohol en drugs samen met de gemeente Aalter. Alcohol mag pas verkocht worden vanaf 16 jaar, maar dat wordt niet altijd nageleefd. In totaal werden 14 potentiële aankopen ontdekt. Slechts een winkel weigerde de aankoop en leefde de wetgeving na. Wat opvallend is, is dat in vier winkels de leeftijd werd gevraagd, maar dat in drie van de vier gevallen wel alcohol werd verkocht. Drugpunt SMAK ging op gesprek met de handelaars en de kassamedewerkers, ze bezorgden ook stickers aan de handelaars waarop de minimumleeftijd staat.

De politieke partijen in Assenede raken het er niet over eens of de vissersboot BOU8 in Boekhoute moet gerenoveerd worden. Trees Van Eykeren (CD&V) en Sabina De Craecker (N-VA) zeiden in een persbericht dat de renovatie zou doorgaan. Onroerend erfgoed weerlegt dat. Ze zeggen dat er een nota is overgemaakt aan het kabinet, maar dat er nog geen bevestiging is. Schepen Servaas Van Eynde (SamenPlus) zegt dat zolang er geen officiële bevestiging is, er geen budget wordt vrijgemaakt voor de renovatie.


  • Bron: Het Laatste Nieuws