Categorie: Nieuws uit de regio

Regionieuws dinsdag 13 februari

gepost 6 months ago, op maandag, 12 februari 2018 door Crew

In Brugge gaat de tijdelijke Kruispoortbrug terug open. De brug begaf het iets meer dan een jaar geleden en moest worden vervangen. Dat veroorzaakte veel files. Wat opmerkelijk was, was dat de aannemer zelf de nieuwe brug bediende zodat eventuele defecten direct konden worden opgelost. De nieuwe brug is wel maar tijdelijk, want binnen vermoedelijk vijf jaar moet er een nieuwe aangelegd worden.

De verenigingen van Zomergem moeten op ‘afvaldieet’. Burgemeester Tony Vermeire vraagt erkende verenigingen om een extra inspanning te doen om de afvalberg te verkleinen. Zo wordt onder meer gestopt met het uitdelen van gratis afvalzakken. Het verenigingsleven in Zomergem kent wel een stijging. Er zijn acht nieuwe verenigingen aangesloten bij de cultuurraad. Daarom wordt de subsidiepot dit jaar met 4.000 euro verhoogd.

Lotus Bakeries, de specoluusfabrikant uit Lembeke, bouwt een nieuwe productielijn om nog meer specoluus te kunnen maken. Eind 2016 werd al een derde productiehal in gebruik genomen. Daar staat nu al een productielijn, maar er komt er nog een tweede bij. Tegen de zomer moet die operationeel zijn. Met de komst zal de fabriek nu veertien productielijnen hebben, daarmee wordt speculoos gemaakt voor alle hoeken in de wereld. Er is een lijn voorzien voor dinosauruskoekjes. Voor het bedienen van de lijn zoekt Lotus Bakeries nog 25 arbeiders.


  • Bron: Het Laatste Nieuws