Categorie: Nieuws uit de regio

Regionieuws dinsdag 12 mei

gepost 2 months ago, op maandag, 11 juni 2018 door Crew

Peetjes Droom zorgt voor een groot voetbalscherm van 25 vierkante meter op het Botha WK Dorp in Aalter. De opbrengst gaat naar de actie Peetjes Droom van Peter De Poorter. Op het WK Dorp worden alle matchen van de Rode Duivels uitgezonden op groot scherm. Op zaterdag 23 juni wordt een kindernamiddag gehouden, met een kinderzone. Er is ook een vipdiner van ’t Vijfde Seizoen. De deejays van Radio Max zullen voor sfeer zorgen voor en na de match.

Er kwamen zo’n 15.000 mensen naar het foodtruckfestival Barrio Cantina in Brugge. Er waren 48 foodtrucks. Een daarvan was ’t Fietskotje uit Bredene. Die staan bekend voor hun (halve) meter pannenkoeken. Het is nog maar de tweede keer dat ze met hun foodtruck op een festival staan. Het idee is al drie oud. De foodtruck is een oude caravan, maar die werd grondig gerenoveerd. Wie meer informatie wil kan kijken op de website www.fietskotje.be.

De stad Eeklo gaat nog meer aan drugspreventie doen op de scholen. Ook de leerkrachten uit het kleuteronderwijs krijgen al een opleiding. De stad werkt samen met De Sleutel, die bieden opvang en werkgelegenheid aan mensen met drugsproblemen. De lessen werden eerder al in Vlaanderen gebruikt en die zijn al succesvol. Bij kleuters gaat het niet om drugs, maar er zijn wel andere verslavingen die ze kunnen hebben zoals gamen en snoep. Kleuterleerkrachten krijgen een opleiding hoe kleuters moeten omgaan met emoties, maar het gaat dus niet over echte drugs.


  • Bron: Het Laatste Nieuws