Categorie: Nieuws uit de regio

Regionieuws dinsdag 10 april

gepost 5 months ago, op maandag, 9 april 2018 door Crew

Op 18 april is het buitenspeeldag en in Maldegem kunnen kinderen ravotten in het Sint-Annapark. Er zijn onder andere standjes met volkspelen, een schminckstand, springkastelen en springkastelen. Er zullen ook een clown, een zeepbellenblazer en een dansgroep komen. Politieagenten geven uitleg bij een verkeerspark. Voor de ouders is er een bar, de opbrengst gaat naar de jeugdraad Maldegem. Nieuw dit jaar is een waterbar met gratis water. Alles gaat door aan jeugdlokalen ‘De Piramiden’ aan het Sint-Annapark van 13.30 uur en 17 uur.

Door het lenteweer heeft de kust een topweekend achter de rug. Zo’n 250.000 mensen zakten af naar de zee. “Dat is veel voor de paasvakantie”, zegt Dirk Marteel van Westtoer. De hotels zaten allemaal zo goed als vol en ook de terrassen waren goed gevuld. In Blankenberge konden mensen genieten van verschillende straatacts. Dat zorgde ervoor dat de Grote Markt helemaal gevuld was zondagavond. In Zeebrugge kreeg het Urb Sea-café op het strand heel wat volk over de vloer. De bekendheid moet nog wat groeien, maar ook daar verwachten ze veel van de aankomende maanden.

In Eeklo wil oppositiepartij SMS de gemeenteraad live laten uitzenden op internet. Daarvoor zouden ze samenwerken met regionale zender AVS. Zo is er een volledige openheid naar de bevolking toe”, zegt Paul Verstraete. Hij zegt dat dat democratie is. Burgemeester Koen Loete (CD&V+) zegt dat alle gemeenteraden altijd publiek zijn en dat iedereen kan komen meevolgen. Hij vreest dat het live uitzenden te duur zal zijn.


  • Bron: Het Laatste Nieuws