Categorie: Nieuws uit de regio

regionieuws dinsdag 1 augustus

gepost 12 months ago, op dinsdag, 1 augustus 2017 door Crew

De eerste fase van de tijdelijke verhuis van de Brugse zaterdagmarkt is een feit. Afgelopen weekend stonden de eerste marktkraampjes op het vers geasfalteerde Beursplein. Vanaf 12 augustus verhuist de volledige markt door werken aan 't Zand.
Voor een deel van de marktkramers betekent de tijdelijke verhuis zelfs een verbetering van locatie. Waar ze vroeger in de omliggende Boeveriestraat stonden, zijn ze de komende maanden te vinden op het Beursplein.


De Sint-Elooisstraat in Ruddervoorde zal van maandag 7 augustus tot vrijdag 18 augustus onderbroken zijn voor het doorgaand verkeer ter hoogte van de Koebroekdreef door werken aan de rioleringen. Het autoverkeer naar het centrum wordt omgeleid via de Veldhoekstraat en de Sijslostraat.


Het proefproject van de parkeervrije markt in Eeklo loopt nu een week en het eerste rapport is voorzichtig positief. De kritiek klinkt al minder fel dan in het begin, want de klanten hebben ook de voorbije dagen best wel hun weg naar de horeca gevonden. De stad wil in augustus wel meer evenementen georganiseerd zien.


Er komt geen paintball- of airsoftterrein op de site langs de Stationsstraat in Jabbeke. Dat heeft het schepencollege onlangs beslist. Op het terrein dat nabij een recent aangelegde woonwijk ligt, komt een bedrijventerrein voor kleine ambachtelijke bedrijven. Al snel doken plannen op waarin stond omschreven dat de oude militaire loods op de site ter beschikking zou worden gesteld van de paintballvereniging FMP Shooting Club. Tijdens het openbaar onderzoek naar het RUP 'Bedrijventerrein Stationsstraat' werden 40 bezwaren ingediend door buurtbewoners die hun rust in gevaar zagen komen.


  • Bron: Het Laatste Nieuws