Categorie: Nieuws uit de regio

Regionieuws donderdag 9 november

gepost 10 months ago, op donderdag, 9 november 2017 door Crew

Aan het station van Brugge komt er een uitbreiding van de fietsenparking met 1.000 plaatsen, dat zegt minister van Mobiliteit François Bellot. Aan de kant van het centrum zouden er 600 plaatsen kunnen komen. Dat zou kunnen in de buurt van het Huis van de Bruggeling of door een herinrichting van de huidige fietsenparking. Aan de kant van Sint-Michiels zouden er etagerekken in de fietsenstalling onder het Kamgebouw. In de loop van 2018 moet de uitbreiding een feit zijn.

De scholengroep Op Weg, die onder het bestuur staat van de Broeders van Liefde, lanceert een nieuwe website. In de scholengroep zitten scholen uit onder andere Aalter en Knesselare. Via de nieuwe site kan je naar elke school uit de groep doorklikken. Volgens Birger Quintyn, pedagogisch directeur van het Emmaüsinstituut uit Aalter, kunnen bezoekers van de website een virtueel bezoek brengen aan de school.

In het Veltembos in Sint-Kruis kunnen kinderen zich sinds kort uitleven op de vernieuwde fit-o-piste. Dat is een looppiste maar met enkele toestellen langs het parcours. Het oude parcours was veroudert. Met de steun van Sport Vlaanderen werden alle toestellen grondig gecontroleerd en hersteld. Het parcours is 1,7 kilometer lang. Zestien borden geven uitleg over de oefeningen aan de toestellen.

Eeklo wil dat het aantal nachtwinkels in de stad stabiliseert. Nu zijn er veel aanvragen om een nieuwe nachtwinkel op te starten. Daarom gelden vanaf volgend jaar strengere regels voor mensen die een nachtwinkel willen opstarten. Een van de regels is dat de nachtwinkels op minstens 1 kilometer van elkaar moeten liggen. Ook zal er een nieuw verplicht sluitingsuur komen.

Knesselare investeert dit jaar nog 250.000 euro in de aanpak van slecht aangelegde wegen. Onder andere in de Malsemstraat en de Bogaertstraat wordt het asfalt vernieuwd. Ook de verkeersdrempel in de Bogaertstraat wordt heraangelegd. In Drieselken worden de klinkers vernieuwd. De vrieskou in de wintermaanden kunnen er wel voor zorgen dat de werken nog vertraging oplopen.

In de Potterstraat in Sint Joris heeft maandagavond een zwaar ongeval plaatsgevonden. Rond half zeven ’s avonds probeerde een bestuurder twee voorliggers in het halen, maar verloor daarbij de controle achter het stuur. Zijn wagen belandde in de gracht. De bestuurder werd bevrijd uit zijn wagen en werd dan met lichte verwondingen overgebracht naar het AZ Sint Lucas. De wagen werd per totale verklaard.


  • Bron: Het Laatste Nieuws