Categorie: Nieuws uit de regio

Regionieuws vrijdag 10 november

gepost 10 months ago, op donderdag, 9 november 2017 door Crew

De wekelijkse markt van Aalter moest gisteren noodgedwongen verhuizen naar parking Aard. De verhuis kwam er omdat er in het smalle deel van de Stationsstraat grote werken aan de nutsleidingen bezig zijn. Het was geen topdag voor de marktkramers, maar de omzet daalde niet te veel. Ook op de horeca rond de Markt was er amper hinder te merken, daar was het even druk als op een normale woensdag. Ook volgende week zal de markt op parking Aard plaatsvinden.

In Beernem is zaterdagnacht een 31-jarige bestuurder lichtgewond geraakt. Hij reed met zijn voertuig in de Bruggestraat in Oedelem. De man verloor de controle over het stuur. Zijn wagen belandde in de haag en kwam tot stilstand tegen een verlichtingspaal naast de weg. De man had te veel gedronken op het moment van het ongeval.
In Knokke-Heist organiseerde de brandweer een opendeurdag. Er werden pannenkoeken en kids-brandweerhelmpjes verkocht voor het goede doel. Met de opbrengst en een gift van de personeelsraad van de brandweer konden ze een cheque van 750 euro schenken aan de ‘Stichting Brandwonden’. Daarbovenop werden nog 50 rookmelders geschonken aan het OCMW van Knokke-Heist.

In Aalter werd de vzw Feestvarken opgericht. De vzw wil kinderen uit kansarme gezinnen, die meestal niet kunnen genieten van een verjaardagsfeestje, toch een leuke verjaardag bezorgen. Kinderen krijgen dan een pakket ter waarde van 40 euro. Het pakket bevat ook een geschenk voor het kind. In Aalter zijn er een zestigtal kinderen tussen 3 en 12 jaar die volgend jaar een pakket ontvangen. Om het project te bekostigen, rekent de vzw op de steun van serviceclubs, verenigingen en van de inwoners. Voor meer info kan je altijd terecht op de website van het Feestvarken.

In Tielt zal je vanaf januari volgend jaar kinderfietsen kunnen ontlenen tegen een zacht prijsje. Het initiatief komt van Beweging.net in samenwerking met vrijetijdscentrum De Rinkel en begeleidingscentrum voor mensen met een beperking Mivalti. Je zal de fietsen kunnen ontlenen op het domein van vzw Mivalti en dat elke derde zaterdag van de maand tussen 10 en 12 uur. Met het project willen de verenigingen gezinnen die het wat moeilijker hebben een hart onder de riem steken. Beweging.net roept op om oude fietsjes binnen te brengen die gebruikt kunnen worden voor het project

Een jongeman uit Eeklo is dinsdagnamiddag naar het ziekenhuis gevoerd na een vechtpartij aan het station van Eeklo. Zes jongeren begonnen mekaar te duwen en te trekken. De vechtersbazen zijn gekend bij de politie. De politie kwam ter plaatste en haalde de jongens uit elkaar. Een jongen moest worden weggevoerd naar het ziekenhuis voor verder onderzoek, maar liep geen zware verwondingen op. Volgens de politie speelde hij vooral wat komedie.

Het treinverkeer tussen Gent en Brugge wordt dit weekend volledig stilgelegd. Op zaterdag 11 en zondag 12 november wordt een nieuwe brug gelegd over de spoorweg in de Knesselaarsestraat in Maria-Aalter. In december gebeurt hetzelfde nog eens in de Weitingstraat in Bellem. Er wordt verkeers- én geluidshinder verwacht

Drama voor landbouwer Dirk De Neve uit Aalter. Bij een brand in een stal in zijn bedrijf zijn gisterenavond 180 biggen omgekomen.


  • Bron: Het Laatste Nieuws