Categorie: Nieuws uit de regio

Regionieuws maandag 1 januari

gepost 9 months ago, op zondag, 31 december 2017 door Crew

De parkwachters van de recyclageparken van het Meetjesland en de streek rond Deinze willen nog bruikbare goederen, die normaal in de afvalcontainers belanden, redden en een tweede leven geven. Elke dag komen inwoners naar het recyclagepark om goederen weg te gooien die nog perfect bruikbaar zijn. Met speciale ‘Red Ons’-boxen die nu op elk recyclagepark in de regio staan, moet daar een einde aan komen. Meteen wordt ook de afvalberg een pak kleiner gemaakt. Er zijn al brengpunten in de Kringwinkels, textielcontainers op straat en de ophaling van goederen aan huis.

De burgemeesters van Aalter en Knesselare hebben een gezamenlijke nieuwjaarsbrief gelanceerd. Ze deden dat ter voorbereiding van de fusie in 2019. De fusie komt er omdat de twee denken samen sterker te staan. Na de fusie zullen de belastingen verlaagd worden. Dat zullen vooral de inwoners van Knesselare merken, want de belastingen in Aalter liggen al lager. De nieuwjaarsbrief kan je vinden in de gemeentebladen.

In Brugge is langs de Augustijnenrei een stelling gevallen door de felle wind. De stelling werd opgesteld aan de achtergevel van een herenhuis voor renovatiewerken. Een deel van het gevaarte kwam in de Brugse reien terecht, maar dat zorgde voor niet veel hinder. De rest van de stelling bleef gevaarlijk overeind staan. De aannemer zal de stelling verstevigen en zal de stukken uit het water halen.


  • Bron: Het Laatste Nieuws