Categorie: Nieuws uit de regio

Regionieuws woensdag 5 april

gepost 1 year ago, op woensdag, 5 april 2017 door Wim Van Geert

Het ecoduct over de E40 krijgt een voorwaardelijk positief advies van het gemeentebestuur van Nevele. Het Agentschap Wegen en Verkeer wil de brug, die net over de gemeentegrens in Aalter ligt, omvormen tot een bermbrug of ecoduct. Dat is een brug die dieren zoals herten toelaat om veilig de snelweg over te steken. Om de dieren naar de bermbrug te leiden komt er langs beide zijden een raster tussen de Markettestraat en het op- en afrittencomplex in Nevele. Nevele keurt de omvorming van de brug goed, op voorwaarde dat men onderzoekt of er een tractorsluis kan komen.


De gemeente en de politie van Aalter onderzoeken of een vaste camera in de Knokstraat in Poeke de snelheidsduivels kan tegenhouden.
De voorbije maanden was heel wat te doen over de verkeersveiligheid in de dorpskern van Poeke. Vrachtwagens worden zoveel mogelijk geweerd. In de Knokstraat rijden chauffeurs nog altijd te snel. één op zes werden tijdens snelheidscontroles betrapt met een te hoge snelheid. Maar blijkbaar is dat nog altijd niet voldoende. Een vaste camera plaatsen is een mogelijkheid volgens de gemeente Aalter.
Aalter wil niet deelnemen aan de actie 'Zo Dichtbij', de opvolger van de actie 'Met Belgerinkel naar de winkel' die al jaren in heel wat Vlaamse gemeenten loopt.
Groen Aalter hoopt dat de gemeente zich zou inschrijven en zou deelnemen, maar dat gebeurt dus niet. burgemeester Patrick Hoste vind de actie niet innoverend genoeg en gelooft hij veel meer in de effectieve acties op het veld.
In de Wilgenbroekstraat in Oostkamp worden deze week in opdracht van Infrabel werken uitgevoerd aan de spoorwegbrug. Het autoverkeer kan daardoor niet onder de brug rijden. Voetgangers en fietsers kunnen wel passeren. Als de werken niet af zijn, wordt verder gewerkt in de week van 17 april. Volgende week blijft de Wilgenbroekstraat sowieso vrij voor het verkeer.


  • Bron: Het Laatste Nieuws