Categorie: Nieuws uit de regio

Regionieuws woensdag 27 september

gepost 10 months ago, op woensdag, 27 september 2017 door Crew

Aalter gaat voor het gemeentehuis van de toekomst en laat binnenkort als proefproject een robot door de inkomhal rijden, die de bezoekers moet ontvangen. Wie met algemene vragen zit, zal binnenkort niet meer naar het gemeentehuis moeten bellen, maar zal ook met een robot kunnen chatten. In het straatbeeld komen ‘slimme infozuilen’ en er wordt gewerkt aan de ontwikkeling van een gemeentelijke app voor op de smartphone.

Met nog maar eens een nieuw prestigeproject kan het niet op in Aalter. Pieter De Crem en zijn collega’s springen van de ene dure investering in de andere. Het geld is in alle gemeenten op, maar blijkbaar niet in Aalter. Ook al wordt voor volgend jaar een belastingverlaging aangekondigd, toch blijft de gemeente fors investeren in opvallende zaken. Het project van Smart City kost de gemeente 220.000 euro per jaar, en het contract werd afgesloten voor nu al minstens drie jaar. In die 660.000 euro zit de eventuele aankoop van rondrijdende robots niet eens inbegrepen, want dat gaat nu enkel nog maar om een proefproject.

De Boomgaardstraat in Aalter is sinds deze week eenrichtingsverkeer. Enkel verkeer vanuit de Bellemstraat richting Boomgaard kan er nog door.


  • Bron: Het Laatste Nieuws