Categorie: Nieuws uit de regio

regionieuws woensdag 26 juli

gepost 12 months ago, op woensdag, 26 juli 2017 door Crew

De twee sporthallen van sportcentrum Den Boer in Zomergem hebben vanaf nu energiezuinige led-verlichting. De werken werden in deze zomermaand uitgevoerd omdat de scholen niet meer komen sporten en ook de werking van heel wat sportclubs op een laag pitje draait. De investering bedraagt 42.000 euro. Op een termijn van tien jaar moet die investering terugverdiend zijn door een lagere energiefactuur.


Een 81-jarige dame is maandagnamiddag in Brugge overleden, nadat ze in het kanaal Brugge-Oostende was beland. Een visser zag de weduwe, die in de omgeving in een serviceflat woonde, rond 15.45 uur langs het jaagpad wandelen met haar rollator. Toen ze even verderop verdwenen was, belde hij de hulpdiensten op. Een inspecteur van de Brugse politie was al eerste ter plaatse en sprong in het water. Uiteindelijk kreeg zij de vrouw op het droge. De hulpdiensten reanimeerden het slachtoffer nog, maar enige tijd later overleed de bejaarde aan haar verwondingen. Het onderzoek is nog lopende, maar voorlopig wijst alles in de richting van een wanhoopsdaad, stelt het parket van Brugge. 

Een Georgische dievenbende riskeert tot twee jaar cel voor maar liefst 36 winkeldiefstallen over heel West-Vlaanderen. De tienkoppige bende viseerde vooral buurtwinkels, Delhaizes en Okay-filialen in onder andere Zwevegem, Anzegem, Wevelgem, Brugge, Ronse en Tielt. Ze gingen er telkens vandoor met cosmeticaproducten, scheermesjes, alcohol en sigaretten. Volgens het openbaar ministerie pleegde de bende de diefstallen met het oog om de producten door te verkopen. De Georgische dieven kennen vrijdag hun vonnis.


  • Bron: Het Laatste Nieuws