Categorie: Nieuws uit de regio

regionieuws woensdag 2 augustus

gepost 11 months ago, op woensdag, 2 augustus 2017 door Crew

De gemeente Aalter onderzoekt de mogelijkheid om de maandelijkse gemeenteraad rechtstreeks uit te zenden op de gemeentelijke website of sociale media.
De vraag werd drie maanden geleden gesteld door de nieuwe vereniging ParticipAalter. De gemeente wil onderzoeken hoe zo'n livestream technisch het best kan gebeuren en wat de privacyregels daaromtrent zijn. Steden als Oostende en Kortrijk doen dit reeds geruime tijd.

De gemeente Beernem organiseert deze maand voor het vierde jaar op rij openluchtfilms voor haar inwoners. Op zaterdag 12 augustus wordt in het park van Kleuterweelde 'De Premier' van Erik Van Looy getoond op groot scherm. Op vrijdag 18 augustus wordt in de Kooldreef 'La La Land' uitgezonden. Beide films gaan van start om 21 uur. 


Amper vier maanden na de verhuis naar de nieuwbouw aan de Ringlaan in Eeklo draait het ziekenhuis AZ Alma al weer op kruissnelheid. Nochtans was door het vertrek uit West-Vlaanderen voor een kleine terugval gevreesd. Die is er duidelijk niet. Om de groei aan te kunnen wil AZ Alma de komende twee jaar twintig extra artsen aanwerven. Momenteel hebben ze al meer dan 700 consultaties per dag in Eeklo. In de polikliniek in Sijsele zijn er ruim 100 consultaties per dag. 

Bruggeling Alexander Diaz Rodriguez staat op 15 oktober voor het eerst aan de start van een marathon. Na zijn eerdere overwinningen in Dwars door Brugge en Stadsloop De Gentenaar mikt Alexander nu resoluut op een sterke Great Bruges Marathon. Intussen zijn al 3.000 lopers en wandelaars ingeschreven voor deze nieuwe belevingsmarathon.


  • Bron: Het Laatste Nieuws