Categorie: Nieuws uit de regio

Regionieuws woensdag 12 april

gepost 1 year ago, op woensdag, 12 april 2017 door Wim Van Geert

Aalter en Knesselare willen nu officieel de stap zetten tot een fusie. Op dinsdag 23 mei zal er in de twee gemeenten op hetzelfde moment een gemeenteraad gehouden worden, die de 'intentie tot een fusie' moet goedkeuren. Opvallend: na de fusie op 1 januari 2019 zal de nieuwe fusiegemeente 'Aalter' blijven heten. De inwoners van Knesselare krijgen meteen ook het veel goedkopere belastingtarief van de Aalternaren als cadeau. Bij de inwoners van Knesselare is er voorlopig maar weinig kritiek. Bij het gemeentepersoneel van Knesselare is die ongerust er momenteel wel.

Het erfgoed in het Meetjesland is opgewaardeerd. Op 300 plaatsen in het Meetjesland staat aan elk waardevol erfgoed een nieuw infobord.
Toerisme Meetjesland heeft samen met Comeet en Erfgoedcel Meetjesland maandenlang gewerkt om de 300 erfgoedbordjes in de 14 Meetjeslandse gemeenten te vernieuwen. Overal waar je komt, kan je nu in een notendop de geschiedenis lezen van de prachtige gebouwen of monumenten waarnaar je kijkt.

Vandalen hebben afgelopen weekend grote schade aangericht aan 'Warme William', de blauwe beer die sinds kort op de Burg van Brugge zat. De politie startte een onderzoek en zal camerabeelden uit de buurt bekijken om de dader de identificeren. Het beeld zelf zal zo snel mogelijk hersteld worden.


Alle inwoners van Knokke-Heist zullen in de loop van 2017 eenmaal gratis het vernieuwde Zwin kunnen bezoeken. Daarvoor zal er een bon afgedrukt worden in het gemeentelijk infoblad KH Nieuws. Met de bon en op vertoon van de identiteitskaart kan men dan gratis binnen. Ook de klassen van alle scholen uit Knokke-Heist krijgen gratis toegang tot het Zwin.


  • Bron: Het Laatste Nieuws