Categorie: Nieuws uit de regio

Regionieuws woensdag 10 mei

gepost 1 year ago, op dinsdag, 9 mei 2017 door Crew

Na 15 jaar komt er dan toch een fietspad tussen Aalter en Bellem. In het laatste deel van de Bellemstraat wordt het fietspad zelfs bijna even breed als de rijweg.
In de Bellemstraat tussen de Korte Kave en de Bellemdorpweg zal de gemeente een fietspad aanleggen van bijna drie meter breed dat van de rijweg zal gescheiden worden door een houten afsluiting. Auto's zullen elkaar enkel kunnen kruisen op drie uitvoegstroken. Wie met de auto van Aalter naar Bellem wil, zal daardoor gedwongen worden om te kiezen voor de Oostmolenstraat of de Weibroekdreef. Ter hoogte van het voetbalveld komt er een middengeleider, die ook de snelheid van de wagens moet afremmen. Van het voetbalveld tot aan de Bellemstraat komt er dan een dubbel fietspad achter de bomenrij, aan de rechterkant van de weg. De werken starten begin volgend jaar en moeten tegen 1 september 2018 klaar zijn.

In Beernem werden nieuwe borden tegen zwerfvuil onthuld. Vier studenten van het zesde jaar landbouw van het Land en Tuinbouw Instituut in Oedelem hebben de borden ontworpen. Het was een onderdeel van hun geïntegreerde proef rond de gezondheid van runderen. Het gemeentebestuur Beernem heeft nu vijf borden van 2 meter op 1 meter aangekocht om die op verschillende locaties in de gemeente te zetten.

Maldegem wil haar burgers in geval van nood kunnen verwittigen via sms. Daarom stapt Maldegem in het alarmeringssysteem BE-Alert van de federale overheid. Het is de bedoeling om de inwoners per sms te alarmeren bij een noodsituatie. Madegem voorziet een opstartbedrag van 1.700 euro. In juni zal een nationale campagne inwoners aanmoedigen om zich in te schrijven.


De jongste tijd merkte de politie een stijging op in het aantal inbraken in flats in Brugge. Afgelopen weekend nog werd ingebroken in een appartement in de Beenhouwersstraat. De daders konden vermoedelijk binnenglippen via de openstaande gemeenschappelijke voordeur van het gebouw. Ze konden daarna binnenbreken op de eerste verdieping. De buit bedroeg cash geld. "We raden de mensen aan zeker te kijken of de gemeenschappelijke toegangsdeur gesloten is. Daarnaast laten ze best ook niet zomaar iedereen binnen die aanbelt", klinkt het bij de politie. "We willen nogmaals benadrukken dat we een gratis dienst ter beschikking hebben die mensen helpt om hun woning of appartement te beveiligen." Meer informatie hierover verkrijg je in je politiekantoor.


  • Bron: Het Laatste Nieuws