Categorie: Nieuws uit de regio

Regionieuws vrijdag 5 mei

gepost 1 year ago, op vrijdag, 5 mei 2017 door Crew

Sinds kort kan je gratis surfen in het Sportpark en het Gemeentehuis op het netwerk Aalter FreeWiFi. Vraag een voucher aan de balie voor het netwerk Aalter Visitor wanneer je met een laptop werkt. Zo geniet je van hogere download- en uploadsnelheden. Binnenkort komen er nog publieke hotspots bij aan de Markt en het station van Aalter-centrum. Deze investeringen zijn een eerste stap om van Aalter een Smart City te maken en meer in te zetten op digitale dienstverlening.

De kleedkamers van de sporthal Aalter worden binnenkort gerenoveerd. Zowel de kleedkamers voor de spelers als voor de scheidsrechters worden volledig vernieuwd. De werken starten op dinsdag 9 mei 2017 en eindigen rond vrijdag 18 augustus 2017. Tijdens de duur van de werken worden de kleedkamers van de sporthal in de Sportlaan ter beschikking gesteld van de sporters en de scheidsrechters.


Nog dit jaar worden de vaste flitspalen langs de R30 Ring rond Brugge en de N9 Maalse Steenweg omgevormd tot trajectcontrole. Voor de R30 gaat het om het traject tussen de Kruispoort en de Damse Vaart. Ook de flitspaal in Sint-Kruis wordt vervangen. Tegen 2020 wil Vlaanderen alle 409 analoge camera's langs gewestwegen weg hebben en omvormen tot een trajectcontrole. De meerinkomsten door de flitsboetes worden opnieuw geïnvesteerd in verkeersveiligheid.

Zomergem heeft geen concrete plannen voor een fusie. Dat bleek woensdagavond op de gemeenteraad. Nu Aalter en Knesselare voluit voor een fusie gaan, geraakt bekend dat er eerder ook gesprekken geweest zijn tussen Aalter en Zomergem. Die zijn op niets uitgedraaid. Burgemeester Tony Vermeire bevestigt dat Zomergem wel het hof gemaakt wordt door gemeenten in de buurt. Maar op dit moment ligt er geen enkel voorstel op tafel waarbij Zomergem de stap tot een fusie zou moeten zetten.


  • Bron: Het Laatste Nieuws