Categorie: Nieuws uit de regio

regionieuws vrijdag 21 juli

gepost 12 months ago, op zaterdag, 22 juli 2017 door Wim Van Geert

Enkele inwoners van de Molenkouter in Aalter vragen een opwaardering voor hun wijk en startten een petitie. De Molenkouter is de sociale wijk tussen het gemeentehuis en het Emmaüsinstituut in Aalter. Ze vragen dringend actie in hun wijk.Groenbakken zijn helemaal kapot en dat oogt niet netjes. Er is hier bij het begin en het einde van de schooltijd ook te veel verkeer dat hier niet moet zijn. Burgemeester Patrick Hoste (CD&V) kent het probleem. Over sluipverkeer in de wijk heeft hij niet echt weet en zal samen met de politie bekijken wat daar kan gebeuren


De provincie West-Vlaanderen gaat met de elfde editie van de ontwerpwedstrijd 'Winvorm' opnieuw op zoek naar talent. Er worden ontwerpers gezocht voor acht projecten in de provincie, waaronder vier uitkijkpunten in het kader van 'Horizon 2025'. Ook de geplande dertig meter hoge uitkijktoren in het Disveld in Doomkerke hoort erbij. De toren moet een toeristische troef worden voor het natuurgebied Bulskampveld. Kandidaat-ontwerpers kunnen hun voorstellen indienen tot 25 augustus via de website van de provincie.

De twintig vlaggen in de winkelstraten Steenstraat, Mariastraat, Geldmunstraat en Noord- en Zuidzandstraat hangen weer fier boven de kasseien. Ze waren in juni even verdwenen nadat een voorjaarsstorm was aangekondigd. De vlaggen zijn een initiatief van het Brugs Handelscentrum en de stad Brugge. Elk jaar investeren ze 16.000 euro in nieuwe vlaggen. De tekeningen die erop staan, zijn van de hand van de Brugse kunstenaar Benoit van Innis. Die vlaggen zijn oorspronkelijk gemaakt voor de Heilig Bloedprocessie, maar tegenwoordig hangen ze van midden april tot midden september.


  • Bron: Het Laatste Nieuws