Categorie: Nieuws uit de regio

Regionieuws vrijdag 19 mei

gepost 1 year ago, op vrijdag, 19 mei 2017 door Crew

Aalter maakt zich op voor een driedaags volksfeest voor Kenny Belaey. De negenvoudig wereldkampioen uit Aalter viert namelijk zijn 25-jarige carrière.
Op de Markt van Aalter wordt vanavond vanaf 20.30 uur een wereldrecordpoging ondernomen voor de hoogste sprong met een fiets. Het record staat nu op naam van de Nederlander Rick Koekoek en staat op 1 meter 43 centimeter. Kenny Belaey en Steven Vanheste willen dat record verbreken.
Op zaterdag en zondag wordt dan een officiële wedstrijd van de wereldbekermanche fietstrial gereden aan het terrein rond het gemeentehuis.

De kiesstrijd ligt helemaal open nu Nieuw Nevele en N-VA bekendmaken dat ze in kartel naar de kiezer trekken en zo de grootste partij van Nevele wil worden. De lijstvorming staat volgens de kartelpartners nog niet op punt, maar met elf dienstdoende mandatarissen zullen de resterende plaatsen wellicht snel gevuld kunnen worden. Een lijsttrekker is er nog niet, al lijkt Nieuw Nevele als grootste partij op dat vlak over de beste kaarten te beschikken.


De werken aan de riolering van de Spanjaardshoek, Kruisken en Heulendonk in Adegem gaan in juni een nieuwe fase in. Ook de omleiding wordt dan aangepast. De werken en de bijhorende omleiding duren tot en met augustus.


De nieuwe Brugse parkeerautomaten worden nog voor de zomer geherprogrammeerd om vier uur bovengronds parkeren mogelijk te maken. Nu kan dat ook al, maar dan moet de bestuurder na twee uur wel opnieuw betalen. Tegen juli zou dat euvel van de baan moeten zijn. Op vraag van de middenstand past het bestuur die regeling toch enigszins aan. Het tarief om bovengronds te parkeren blijft evenwel veel duurder dan als je je auto vier uur ondergronds parkeert


  • Bron: Het Laatste Nieuws