Categorie: Nieuws uit de regio

Regionieuws vrijdag 14 april

gepost 1 year ago, op vrijdag, 14 april 2017 door Wim Van Geert

De parkeerautomaten in het centrum van Aalter worden aangepast. Tijdens de week van 17 april krijgen de parkeerautomaten in Aalter een klavier. Dat betekent dat je de nummerplaat van je voertuig vanaf dan zal moeten ingeven om een parkeerticket te ontvangen. Deze aanpassing is er om het herhaaldelijk gratis parkeren voor 15 minuten tegen te gaan. Te veel mensen parkeren hun wagen, gaan een terrasje doen, en lopen om de 15 minuten even naar de automaat om een nieuw gratis ticket te nemen. Wie langer een parkeerplaats nodig heeft, kan de auto gratis parkeren op de parkeerplaatsen Aard, Sint-Cornelius, Warande, aan het gemeentehuis, aan het station Aalter-centrum en in de IJzerstraat. 

Transportbedrijf DRV Intertrans uit Beernem riskeert maar liefst 180.000 euro boete voor praktijken van sociale dumping. Voor de zaakvoerder vroeg het arbeidsauditoraat zes maanden cel. Hij richtte firma's op in Slovakije en Luxemburg waar geen activiteiten plaatsvonden, om zo de Belgische sociale wetgeving te omzeilen. De man en zijn onderneming vragen de vrijspraak.

Ook deze zomer zal er niet gezwommen worden in de Brugse reien. Zoals bekend vindt de Vlaamse Milieumaatschappij de Langerei niet proper genoeg om voor langere tijd in te zwemmen. De stad heeft nu een stappenplan klaar om dat stuk van de reien wél zwemklaar te krijgen. Maar daarvoor zullen enkele straten opengelegd moeten worden. Er wordt dit jaar opnieuw uitgeweken naar de Damse Vaart.

In de Katelijnestraat en de aanpalende Arsenaalstraat in Brugge vinden vanaf dinsdag 18 april nutswerken plaats. Voor de Katelijnestraat duren de werken tot 15 mei. Daarna komt de Arsenaalstraat aan de beurt. Die nutswerken zullen tot 9 juni duren. Het auto- en fietsverkeer zal geen hinder ondervinden.


  • Bron: Het Laatste Nieuws