Categorie: Nieuws uit de regio

regionieuws maandag 7 augustus

gepost 11 months ago, op maandag, 7 augustus 2017 door Crew

Vanaf maandag 7 augustus wordt de Sint-Maria-Aalterstraat in Aalter drie weken afgesloten voor het verkeer. Door rioleringswerken in het deel tussen de huisnummers 35 en 39 wordt de straat tot en met donderdag 31 augustus afgesloten voor alle doorgaand verkeer. Al die tijd geldt er eenrichtingsverkeer in de Creuselaan, in de richting van de Europalaan naar de Sint-Gerolflaan. Rij je van Maria-Aalter naar de Stationsstraat, dan rij je om via de Europalaan, Creuselaan en de Sint-Gerolflaan. Rij je van de Stationsstraat naar Maria-Aalter toe, dan rij je om via de Sint-Gerolflaan, Verbroederingslaan en de Europalaan. De Fatimastraat blijft bereikbaar via de Sint-Maria-Aalterstraat.

Een 29-jarige man uit Diksmuide werd donderdagavond op heterdaad betrapt toen hij naaktfoto's aan het nemen was van kinderen die zich aan het omkleden waren in de kleedkamers van sporthal De Valkaart in Oostkamp. De verdachte heeft bekend, verder onderzoek zal uitwijzen of hij voor andere feiten in aanmerking komt. De man werd in 2014 al veroordeeld tot vier jaar cel, waarvan het meeste met uitstel, voor zedenfeiten ten nadele van minderjarigen", aldus het Brugse parket.

De droogte in april, mei en juni 2017 was uitzonderlijk. Alle Aalterse landbouwers die dan schade aan hun teelten hebben geleden, kunnen dit melden aan het gemeentebestuur. Ze kunnen een aanvraagformulier Schade aan teelt tot ten laatste op dinsdag 15 augustus aan de cel Risicobeheer indienen


  • Bron: Het Laatste Nieuws