Categorie: Nieuws uit de regio

regionieuws maandag 31 juli

gepost 12 months ago, op maandag, 31 juli 2017 door Crew

Het Rode Kruis organiseert vandaag om 17 uur een bloedinzameling in Aalter in het Sportpark in de Lindestraat in Aalter. Je kan er terecht tot 19.30 uur.

In tegenstelling tot wat verwacht werd door het personeel van gemeenschapsinstelling De Zande, krijgt waarnemend algemeen directeur Stijn Staes geen vaste benoeming. Hij werd onlangs opzijgeschoven voor een andere kandidaat. De vakbonden betreuren dat Staes na drie jaar niet op post kan blijven en hebben bevoegd minister Jo Vandeurzen (CD&V) om uitleg gevraagd. Als die niet voldoet, dreigen ze met stakingsacties. "We hebben geprotesteerd bij het hoofdbestuur in Brussel, maar kregen geen reden te horen", zegt Martine De Visser, afgevaardigde voor het ACOD. Volgens de vakbonden was Staes een competente directeur, maar werd hij vervangen omdat hij te kritisch was tegenover het hoofdbestuur. Het kabinet van de minister zal na het verlof samen zitten met de vakbonden om de kwestie te bespreken.


De heldendaad van Jana Cornilde, de jonge verpleegster uit Deinze die vorig weekend een vrouw gereanimeerd heeft op Tomorrowland, blijft in Deinze niet onberoerd. Haar verhaal is hét gespreksonderwerp van de week geweest en bereikte ook vlot het stadsbestuur. Die bedankte haar vrijdagmiddag met een bos bloemen. Burgemeester Jan Vermeulen kwam die haar persoonlijk overhandigen. 

De Brugse Bianca Colyn en haar twee dochters van 13 en 15 jaar zijn terug in het land, nadat hun verblijf in het Turkse Bodrum op stelten werd gezet door een aardbeving. Een financiële compensatie van hun reisorganisator TUI krijgen ze niet.
Het gezin uit Brugge, waarvan de papa in België bleef, sliep zes dagen onder de sterrenhemel, nadat een aardbeving hun hotel in Bodrum fel had beschadigd. De kans op instorting in hun kamer was groot en een ander hotel was niet voorhanden. Bovendien was een terugvlucht naar België pas donderdag mogelijk. Bij de reisorganisatie vertellen ze nu dat een aardbeving onvoorzien is en er niemand voor verantwoordelijk kan gesteld worden. Daardoor krijgt niemand een vergoeding.


  • Bron: Het Laatste Nieuws