Categorie: Nieuws uit de regio

regionieuws maandag 24 juli

gepost 12 months ago, op maandag, 24 juli 2017 door Crew

De Kloosterstraat in Knesselare, één van de belangrijkste straten in het dorp, is sinds de start van het verlengde weekend weer open voor doorgaand verkeer. De Kloosterstraat is de straat die het centrum van Knesselare verbindt met het West-Vlaamse Oedelem. Na rioleringswerken is de straat nu weer open voor alle verkeer. Dat is wel nog niet het geval voor de Sportstraat. De Sportstraat is beklinkerd en moet uitdrogen. De zijstraat van de Kloosterstraat blijft afgesloten tot 16 augustus. Het gras van de nieuwe parking is net ingezaaid, dus ook de parking zal afgesloten blijven tot de start van het nieuwe schooljaar.


Na de herinrichting van de centrumstraten van Aalter zal de Markt vanuit alle hoeken bereikbaar zijn en wordt doorgaand verkeer ook meteen weggeleid.
Het centrum van Aalter zal als het ware een groot rondpunt worden. Er komt een centrale goot in de rijweg die de zwakke weggebruikers meer ruimte schenkt. De geplande gevel- en monumentverlichting op en rond de Markt zal het centrumgevoel nog versterken en meer gezelligheid creëren. Vanaf september 2017 voeren de nutsmaatschappijen aanpassingswerken uit. Daarna volgen de riolerings- en wegenwerken van het gemeentebestuur.

De vier populieren aan de Moerkerkebrug in Moerkerke mogen niet gekapt worden. De provincie heeft de kapvergunning voor de gezonde bomen vernietigd. Het waren de bewoners nabij de bomenrij die de populieren graag hadden zien verdwijnen. De stad Damme vroeg een kapvergunning aan, maar onder meer Groen tekende bezwaar aan tegen die plannen.


  • Bron: Het Laatste Nieuws