Categorie: Nieuws uit de regio

Regionieuws donderdag 6 april

gepost 1 year ago, op woensdag, 5 april 2017 door Wim Van Geert

 Op 8 april 2017 start de volgende fase van de heraanleg van het op- en afrittencomplex van de E40. Hierbij wordt de verbindingsweg tussen de nieuwe rotondes aan de Steenweg op Deinze en de Tieltsesteenweg opengesteld. Het verkeerslicht op de Tieltsesteenweg zal weggenomen worden. Hierdoor is de tijdelijke verkeersmaatregel om het doorgaand verkeer onmogelijk te maken aan de doorsteek kruispunt Kattewegel niet meer noodzakelijk. Van 7 april tot en met 7 oktober 2017 zal het verkeer voor alle voertuigen, in beide richtingen verboden worden in de Veldstraat, meer bepaald in het deel tussen de Steenweg op Deinze en de Tieltsesteenweg. 

Fietsers letten maar beter op hun tellen als ze de Vlamingstraat in Brugge gebruiken. Daar is sinds kort een fietssuggestiestrook aangeduid met witte klinkers. Het is een aanwijzing voor fietsers waar ze het best op de rijbaan kunnen rijden. De Vlamingstraat is de tweede straat in het centrum die zo'n strook heeft. Eerder dit jaar werd ook de Hoogstraat zo aangepast.

Er zijn nog altijd geen zwanen te bewonderen aan Minnewaterpark in Brugge. Nog altijd geldt voor de dieren de ophokplicht, die sinds begin februari is ingegaan. Het ophokken van zwanen aan de Groendienst nabij de Smedenpoort zorgt, ondanks alle voorzorgen met een extra zwembad, voor stress bij de dieren. Het is nu al duidelijk dat ze daardoor minder gaan broeden dit jaar. Normaal zondert een zwanenpaar zich af om te paren, maar dat is door de ophokplicht een stuk moeilijker. De broedperiode duurt zo'n 38 dagen.

Het kruispunt van de Knokkestraat en Duinbergenlaan in Knokke-Heist zal, zonder onvoorziene omstandigheden, vrijdagavond weer opengaan voor het verkeer. Het kruispunt was afgesloten voor alle verkeer door ingrijpende rioleringswerken. Die sleepten langer aan dan verwacht, omdat er meer oude leidingen lagen dan voorzien. Nu zijn alle oude leidingen, die niet op de plannen van deze voormalige gewestweg aangeduid stonden, verwijderd


  • Bron: Het Laatste Nieuws