Categorie: Nieuws uit de regio

Regionieuws donderdag 20 april

gepost 1 year ago, op woensdag, 19 april 2017 door Wim Van Geert

Het kruispunt Sijselestraat - Zandberg - Egyptestraat in Oedelem is tijdelijk onderbroken. Tijdens de rioleringswerken wordt het gevaarlijke kruispunt Egyptestraat-Zandberg verkeersveilig heringericht. Dat zal gebeuren door onder meer de aansluiting van de zijstraten op de Sijselestraat te verschuiven. De werken zullen tot eind juni duren. Om de werken te kunnen uitvoeren, is het noodzakelijk om de Sijselestraat volledig af te sluiten.

De sportdienst Maldegem organiseert vanaf zaterdag 22 april een nieuwe lessenreeks 'Start to mountainbike'. Je leert alle technische aspecten van een mountainbike in vier lessen. Je krijgt na de lessenreeks de hele zomer de tijd om te oefenen, want op zaterdag 28 oktober kan je jouw talent tonen tijdens de Dag van de Mountainbike, een toertocht in Sint-Laureins als afsluiter van de cursus. Deelnemen kan vanaf 9 jaar.

Sinds gisteren kan je in Brugge opnieuw door de Zuidzandstraat rijden. Het wegdek is voldoende uitgehard, waardoor er weer wagens, fietsers en bussen door kunnen. Er was wekenlang hinder waarbij de bestuurders niet meer via 't Zand naar het centrum konden rijden. Voor de handelaars van 't Zand verandert er ook wat: vanaf vandaag mag het laden en lossen nog alleen op de zone evenwijdig die ligt met de rijbaan, en niet op het middenplein. De voorbije dagen werden ook weer toeristen beboet die hun wagen op het binnenplein van 't Zand hadden geparkeerd.

Op vrijdag 21 april is er in Brugge een jobstudentenbeurs . Al wie op zoek is naar een studentenjob voor de komende maanden, kan er tussen 15.30 en 20 uur contacten leggen met werkgevers die jobstudenten willen tewerkstellen. De jobstudentenbeurs wordt georganiseerd door VDAB en Unizo. Op dinsdag 25 april is er een jobmarkt verkoop. Werkzoekenden die een job ambiëren in de verkoop, kunnen er terecht tussen 17 en 19 uur om effectief te solliciteren bij de aanwezige retailbedrijven.


  • Bron: Het Laatste Nieuws