Categorie: Nieuws uit de regio

regionieuws donderdag 10 augustus

gepost 11 months ago, op donderdag, 10 augustus 2017 door Crew

Het rommelt binnen de Open Vld in Aalter. Maar liefst zes bestuursleden gooien de handdoek in de ring, na ruzie met de voorzitter.
Open Vld Aalter ondergaat een ware leegloop. Een pijnlijke zaak, dik een jaar voor de gemeenteraadsverkiezingen. Jeroen Van Ooteghem, Vincent Van Caeyzele, Karlien Van der Eeken stappen op uit het bestuur, net zoals de jongeren Simon de Froidmont, Charlotte Van Brabander en Sébastien De Clercq. Ze kunnen zich naar eigen zeggen niet meer vinden in de visie en de stijl van voorzitter Vic De Jaegher. De problemen slepen al enkele maanden aan, maar nu is de vertrouwensbreuk compleet. Vic De Jaegher zelf betreurt de gang van zaken. Hij heeft geen zin om de vuile was buiten te hangen, maar er is veel gebeurd de voorbije maanden volgens Vic. 

Het Rijvers Festival in Zomergem wil de late beslissers vanavond dienen met een pop-up verkooppunt. Die twee avonden kan je telkens van 19 tot 21 uur terecht aan de ingang van het festivalterrein op Rijvers om de laatste tickets in voorverkoop aan te schaffen. Ook de voorverkooppunten in de rest van het Meetjesland krijgen nog een extra lading tickets. Van vrijdag tot zondag komen onder andere K3, een genezen Niels de Stadsbader, Samson en Gert, Regi en De Romeo's naar Rijvers Festival. Tickets kosten 20 euro per dag en 40 euro voor het hele weekend.

Verwarring alom aan de Komvest in Brugge, waar een wit vierkanten vlak de fietsers in de war brengt. Het fietsvak is omgeven door vier gele paaltjes en bevindt zich in het midden van de rijweg. Burgemeester Renaat valt alvast uit de lucht en is niet op de hoogte van die ingreep. Het fietsvlak moet volgens het Agentschap Wegen en Verkeer het overstekende autoverkeer met het overstekende fietsverkeer van elkaar scheiden en haalt conflicten uit de weg, al heeft blijkbaar niet iedere fietser dat even snel begrepen. Ook op sociale media wordt de nieuwe verkeerssituatie druk besproken.


  • Bron: Het Laatste Nieuws