Categorie: Nieuws uit de regio

Regionieuws dinsdag 18 april

gepost 1 year ago, op dinsdag, 18 april 2017 door Wim Van Geert

Fenne Verrecas uit Oostkamp is vrijdag tweede eredame geworden op de Miss Eco International in Egypte.   Er waren zestig deelnemers voor het kroontje waar de 20 jarige Fenne ons land mocht vertegenwoordigen. Ze was eerder al Miss Exclusive geworden in 2016. Uiteindelijk haalde Fenne in Egypte de derde plaats op de internationale misswedstrijd.

Het proefproject van de paarse P+MD-zak in Aalter is een schot in de roos. Alle afvalintercommunales van Oost-Vlaanderen vragen de minister nu om de paarse zak ook in hun gemeenten in te voeren. Na een jaar heeft elke inwoner van Aalter ook 11 kilogram minder restafval verbruikt. Vlaams minister Joke Schauvliege uit Evergem is zeker geen tegenstander van het proefproject van de Aalterse paarse zak. Haar diensten gaan de zaak onderzoeken en zo snel mogelijk een advies uitbrengen voor heel Vlaanderen.

Aalter zet het licht definitief op groen voor een tweede ondergrondse parking in het centrum. Een investering van 1,5 miljoen euro. De nieuwe ondergrondse parking komt in de Boomgaardstraat, net naast de bestaande ondergrondse parking die nu al aan de Boomgaard en Warande ligt. De nieuwe parking wordt even groot en zal ook een honderdtal plaatsen tellen met één gezamenlijke nieuwe inrit voor de twee parkings. Het dak van de nieuwe parking wordt ook een dakplein, net zoals dat van de bestaande parking. Groen stemde tegen het plan. Open Vld onthield zich.

De lokale politie van Knokke-Heist breidt haar cameranetwerk verder uit. Binnenkort beschikt de politie over 22 draaibare en 8 vaste bewakingscamera's op 25 hotspots in de gemeente. Vooral de uitgaansbuurten, winkelstraten en plaatsen waar regelmatig evenementen plaatsvinden, hebben een grotere kans op criminaliteit en overlast. De politie maakt al sinds 2006 gebruik van 16 draaibare bewakingscamera's. De voorbije jaren is het netwerk verder uitgebreid met 2 camera's voor nummerplaatherkenning en 4 draaibare bewakingscamera's. Het vernieuwde systeem toonde dinsdagnacht meteen zijn nut, toen de ramkrakers gevolgd konden worden via het cameraschild.


  • Bron: Het Laatste Nieuws