Categorie: Nieuws uit de regio

Regionieuws dinsdag 16 mei

gepost 1 year ago, op dinsdag, 16 mei 2017 door Crew

De gemeente Maldegem gaat online met haar gemeentelijke uitleendienst. Wie materiaal van de jeugddienst nodig heeft of signalisatieborden wil van de dienst Infrastructuur, kan die vanaf nu online reserveren via de website van de gemeente. Wie liever persoonlijk reserveert of moeilijkheden ondervindt bij het online reserveren, kan nog altijd persoonlijk bij de diensten terecht.


De Rabotwegel, Poelslag en Welvaertswegel in Lovendegem worden heraangelegd. De werken zullen 30.000 euro kosten en zullen in mei en juni worden uitgevoerd


Dierenrechtenorganisatie Bite Back heeft zaterdag een protestactie gehouden tegen de opsluiting van dolfijnen in Brugge. Ze zijn al 3,5 jaar bezig aan een missie om het dolfinarium te sluiten. Elke maand voeren ze actie aan de poorten van het Boudewijn Seapark. Met actieborden met duidelijke boodschappen tegen het gevangen houden van zeezoogdieren stonden ze in een grote cirkel symbolisch stil.


De Zweedse autobouwer Volvo zal in de nabije toekomst nieuwe auto's per trein van China naar Zeebrugge brengen.
De wagens worden geproduceerd in de Volvofabriek in het Chinese Daqing. Vandaar gaan ze per trein helemaal naar Zeebrugge om er verder verscheept te worden. De verbinding werd zaterdag gelanceerd in aanwezigheid van minister van Economie Kris Peeters. De eerste trein vanuit China wordt op 26 juni in Zeebrugge verwacht. Het hele treintraject van China door Rusland en Europa tot in Zeebrugge zal een twintigtal dagen duren. De nieuwe treinverbinding is vooral symbolisch van belang, want ze vertegenwoordigt slechts een fractie van de bijna 2,8 miljoen auto's die jaarlijks in Zeebrugge passeren.


  • Bron: Het Laatste Nieuws