Categorie: Nieuws uit de regio

Regionieuws dinsdag 11 april

gepost 1 year ago, op dinsdag, 11 april 2017 door Wim Van Geert

Aalter wil geen paalkamperen toelaten in het kasteeldomein van Poeke. Groen Aalter kwam met dat voorstel op de proppen. Paalkamperen is een lapje grond ter beschikking stellen in een natuurlijke omgeving. De plek wordt aangeduid met een paal en zo weten kampeerders dat ze daar legaal hun tent mogen opslaan voor één of maximum twee nachten. Voor de rest zijn er geen voorzieningen. Aalter wil dat het kasteeldomein een verzorgd park blijft. Wanneer ze kampeerders zouden toelaten, hebben ze dat niet meer onder controle aldus burgemeester Patrick Hoste.


Zaterdag is met een opendeurdag het vernieuwde Schepenhuys van Oedelem heropend. Het Schepenhuys prijkt al sinds 1632 op de Markt in Oedelem. Het begon als een rechtbank, werd later een herberg met logement, vervolgens een politiekantoor met gevangeniscellen en nog later het gemeentehuis van Oedelem.
Het voorbije jaar werd het historische gebouw grondig gerestaureerd. Op de benedenverdieping kreeg de toeristische dienst een plek. Op de eerste verdieping werd de bibliotheek ingericht en in de zolder kwam de polyvalente zaal de Vliering.


Het gemeentebestuur van Knokke-Heist heeft 41 nieuwe bomen geplant in de Diksmuidestraat, vlakbij het Ijzerpark. De oude olijfwilgen dreigden om te vallen en werden verwijderd. In de plaats werden 41 sierperelaars geplant. De nieuwe sierpeerbomen passen perfect in het concept van het IJzerpark. Bovendien groeien deze bomen minder snel dan een olijfwilg, zodat ze minder schaduw op de woningen werpen.


  • Bron: Het Laatste Nieuws